DET GJORDE VONDT DA SYKEPLEIEREN SA JEG SKULLE PÅ SYKEHJEM !

Ja så ligger jeg her da.

På sjukeheimen på Vegårshei. Jeg ble flyttet idag.

Sånn er det blitt I dette landet vårt desverre. Da legene var enige om å ikkje operere meg, da var det bare å finne en løsning på hvordan de skulle få meg ut derifra fortest mulig.

Det hadde ikkje engang tid til å vente til jeg kunne stå I en prekestol, eller fjerne kateteret. Neida. Her var det bare komme seg fortest mulig ut, for på sykehus der er det plassmangel.

Jeg ble egentlig ganske lei meg da jeg skjønte hva som skjedde. Det stemte liksom ikkje helt I hode mitt noenting.

” Med sykebil til gamlehjem liksom. Dagen før 17 mai.”

Det fristet lite. Først så lurte jeg på om det faktisk var en spøk, men etterhvert så forsto jeg alvoret.

Det ble sånn. Det er ingen ledige plasser på sykehuset å bli bedre på. Trenger du hjelp utover operasjon osv, er det kommunen som nå tar over etter den nye helsereformen.( dette var jeg ikkje klar over.)

Og som I mitt tilfelle her.

Et rom på heimen med hjelp av heime sjukepleien. Tanken fristet lite, men hva skulle jeg gjøre da. Jeg kunne jo ikkje krabbe rundt hjemme med et kateter hengene på slep etter meg. Så jeg var jo helt nødt til å takke ja.

Da jeg kom opp dit og en fantastisk snill pleier tok meg imot, så trillet tårene. Jeg vet jo godt at det er enda noen dager til jeg kan klare meg selv, så jeg hadde ikkje noe valg, men det var liksom noe uetisk og rart og havne her alikavel.

 Noe feil på en måte.

Jeg var rett og slett lite forberedt til å bli sendt hit. For meg er sykehjem for gamle mennesker. Ikkje for meg som har fått en smell I ryggen.

Men men. Det er jammen meg godt det finnes hjelp når først ulykka er ute.

Ikkje nok med at jeg plassert på et rom på heimen, men jeg må betale 2000,- kr I uka for å være er også. (Jeg håper ikkje jeg skal være her lenge, for da blir jeg blakk.)

Men jeg har vindu ut mot veien så jeg kan få sett 17 Mai toget i fra vinduet mitt imorgen. Så det er jo iallefall positivt midt oppi alt det elendige.

Dagen kommer uansett, så det gjelder å holde motet oppe. Jeg gleder jeg meg til å komme hjem snart når bare ryggen virker igjen.

En ting er sikkert. Man skal være frisk I hode for å være syk I Norge idag.

Håper dere alle sammen I hele Norges land  får en fin feiring av nasjonaldagen I morgen.

God klem fra (ho på heimen.) Susanne ♡ 

  1. Ja det skurrer å ligge å sykehjem i så ung alder. Skjønner godt frutrasjonen! Prøv å ha en fin dag likevel. Hipp hipp hurra 🙂 God bedring til deg!

  2. Gratulere så masse med dagen 🙂 Trist å lese hvor du har havnet, men du får bare gjøre det beste ut av det. Det virker jo helt feil at man skal havne på en slik plass i din alder. Det viktigste er uansett at du får den pleien du har behov for, og at du blir frisk.
   Jeg blir helt frustrert over at sykehusene ikke har plasser nok. Hva tenkte Norge på da de tok inn alle innvandrerne?

  3. God bedring, Susanne. Unicare Hokksund er et kjempebra rehabiliteringssenter. Der kommer nyopererte inn og er på beina etter få dager. All hjelp og støtte en kan trenge, og kun egenandel 2 å betale. Dette er ett opptreningstilbud med alt av fagpersoner. Tilbudet er for helse sør/øst. Be om hjelp og overføring dit så fort du har mulighet. Supert tilbud! Lykke til!

  4. Det var akkurat det som var en så ekkel tanke. ” å bli plassert på gamlehjem liksom” Men du positivtrenger overasket jeg har blitt her. De er så snille å hode her at de vet nesten ikkje det beste de kan gjøre for meg. 17 Mai ble bra med de som jeg er mest gla I, og da gjenstår det bare bli skikkelig frisk. Men man blir fortere bar når man trives vettu ! Tusen takk for hilsen og klem te du.

  5. Frustrasjonen var til å ta og føle på igår da jeg kom hit, men nå er jeg hellig overbevist om at jeg kommer til å bli frisk her. For makan til snille og gode pleiere har jeg sjeldent opplevd. Så nå går det nok den rette veien.At Norge ikkje hat kapasitet til å ha oss på sykehus til vi er friske er engster skam. ( men jeg ville forsåvidt mye heller vært på gamlehjem her på heia enn på sjukehuset. Her har de iallefall tid til å smile !!

  6. God bedring, og ja, du skal være frisk for å være syk i Norge… håper du og dine hadde en fin 17 mai…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg