hits

UTEN EN PLAN HADDE JEG KNEKT TOTALT

Jeg har alltid vært en stor fan av å ha en livsplan. Det som er fint med det, er at den er på startstreken er akkurat nå. Hver dag.

 Den tar ikkje plass blant papirer og rot på en kaotisk kjøkkenbord. Der som alle planene for uker og måneder fremover ligger.

Den kan ganske enkelt bare lagres I hode. Det handler om å sette livet mitt på agendaen. Hovedformålet med denne planen er ikkje å få utrettet mer på mye mindre tid. Den skal enkelt og greit hjelpe meg til å bruke dagene på en måte som gir meg et rikere liv. Og at jeg er sterk når jeg møter motgang.

Min livsplan er I stadig endring. Det som var viktig for meg for to mnd siden, er slettes ikkje like viktig idag. Den handler om der jeg er I livet akkurat nå.

Hva trenger jeg krefter til ? Hva må jeg tenke mer igjennom osv. Den inneholder også drømmer og planer som ligger lengre fram I tid. For å nå mål fremover så må man virke. Man kan ikkje sette seg ned å tro at ting bare skjer av seg selv.

Det er kun meg selv som kan jobbe de fram I livet.  Når jeg sliter, og livet er tungt og vanskelig, tenker jeg ofte at det er livet sjøl som dytter på meg slik  jeg skal finne ut av det. Det

er en fin tanke. 

Jeg kan bare la det suse å gå. Drite I alt. Det hender jeg gjør det. Og det må til. Men med min grunnleggende livsplan på hva jeg vil med livet mitt.

Hva jeg vil forandre. Hva jeg vil gjøre for å få det til. Hvordan jeg vil gjøre det. Og når jeg vil gjøre det.

Med disse tingene stadig I hode, så står jeg hele tiden parat. Ivrig og klar I startgropa hver gang jeg bestemmer meg for å gjøre noe med livsplan en min.

Som en gammel venninne sa til meg engang. Hun var da 92 år. " Du kan sitte I stolen å tenke til krampa tar deg, men det blir ikkje gjort noe før du reiser deg og setter igang."

De ordene har jeg tenkt mange ganger. Jeg har omtrent vært grodd ned I sofaen innimellom. Så har disse ordene dukket opp I hode mitt. Jeg har kommet meg på beina og satt igang. Mange ganger har det skjedd.

Da er det godt å ha en plan. Vite hva man vil. Og ikkje minst hva som skal til for å utrette det.

Jeg har en venninne som var drittlei av både jobb og hus og heim en stund. Alt ho gjorde var trasig, og ho følte seg totalt utslitt.

Så er det noe med det at jo mere vi repeterer for oss selv hvor slitne og lei vi er, jo verre blir det. 

En dag hadde hun bare bestemt seg for at nå var det slutt ! Ho kunne ikkje fortsette sånn. Ordene hennes riktig kom ut med en voldsom kraft og overbevisning om at nå - nå var det skikkelig nok.

Hun var da allerede på vei fremover følte hun. Bare ved å si det.

De klare intensjonene hadde satt igang energiproduksjonen og gav henne akkurat det drivstoffet ho trengte for å starte. Hun laget en plan på noen få minutter av livet sitt. Noen ting som måtte følges for å få det bedre. 

Dette er lenge siden nå. Men uten at hun selv visste det den gangen, hadde hun laget en livsplan. Noe som lå I bunnen for at hun skulle ha det godt.

Jeg har kjent på viktigheten av en plan mange ganger. Når livet har fart hardt med meg. Sånn som nå. Jeg kjenner at I forhold til hvilken situasjon jeg står oppe I for tiden,  så er jeg tross alt sterk. Jeg skal klare meg.

Jeg gir ikkje opp alt som var planlagt I hode mitt. Ting tar bare lenger tid.

Jeg er hellig overbevist om at min livsplan og tankene jeg har for mitt eget liv er med på å holde meg oppe. Det hjelper meg til å være sterk når jeg virkelig må.

Det er virkelig et godt råd på veien. Hvis du strever og syntes ting er vanskelig og leit. Prøv å lage en plan for deg selv. En som passer for akkurat deg.

Du vil nok ikkje føle at alle problemene forsvinner, for det gjør de ikkje. Du blir bare så mye sterkere til å takle de harde tidene.

Det føler jeg iallefall. Bare noen tanker fra Susanne I det vi går inn I enda en helg ♡

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bestemorbartenderogblogger

bestemorbartenderogblogger

43, Arendal

Jeg er en jente som liker å leve livet. Som samtidig liker å reflektere over hvorfor ting er som de er Jeg liker å ligge litt høgt. Men samtidig ikkje ramle så langt at jeg slår meg. ♡ Livet har lært meg mye... Det er slettes ikkje for pyser ....♡ kontakt meg på mail / bella2015sus1974@Gmail.co,

Kategorier

Arkiv