JEG HATER HAN

Tenk deg at du skal reise med toget fra Oslo til Bergen. Du har vindusplass, men reiser alene og får derfor en du ikkje kjenner ved siden av deg.

Dere kommer etterhvert I prat, og reisefølget ditt viser seg etterhvert å være en ganske hyggelig  fyr.  Han forteller at han skal besøke datteren sin som er gift, har to barn og bor I Bergen. Selv er han pensjonert, men han var tidligere major I det militære.

Selv om du aldri før har truffet mannen, eller ikkje vet noe som helst om han, tror du ganske umiddelbartidlig på det han sier. Du har en slags innebygd tillit til det han sier er sant.  

Det er først når han begynner å legge ut om sine bragder under krigen og forteller at han sprengte rådhuset I Oslo I filler, at du begynner å tvile og fatte mistanke om at noe er galt. Kansje er også datteren I Bergen også bare oppspinn ? Historien jeg prøver å illustrere er at tillit spiller en grunnleggende rolle I våre liv. Det normale er å møte et annet menneske med en forestilling om at vedkommene snakker sant.

Det er først når fortellingene blir usannsynlige eller overdrivelsene groteske, at vi begynner å stusse, og misttilliten melder seg. Mens tilliten er den innebygde og mest naturlige måten å møte et annent menneske på.

Samtidig så lærer livet oss at vi stadig vil komme I situasjoner der det er nødvendig å passe på å møte fremmede med mistillit.  Det kan være I krig, fiendskap eller på jernbanestasjon der vi er blitt opplært til å være forsiktige for lommetyver og lignende. Tenk deg at det er Søndag. Tenk at du har bedt familien hjem til middag. Du står opptatt over grytene.

Det er straks klart for å dekke festbordet. Du går til glassskapet. Nederst er det en liten skuff. Der har du det fineste sølvtøyet. Du åpner skuffen, tar ut eskene, men da du åpner de er de tomme. Ikkje så mye som en gaffel eller kniv igjen.

Du blir sittende. Tårene begynner å trille. Tankene flyger gjennom hode ditt. Innerst inne vet du hva som har skjedd, men du orker ikkje å tenke tanken.Ikkje akkurat nå.

Du lukker skapet og dekker på med et annet bestikk.  Ingen merker jo det. Men inni hjertet ditt så river det og sliter. Du er nesten på grensen til å føle deg uvel av vonde følelser.

Måtte h*n selge det også. Var behovet for penger så stort ? Inni deg vet du hva som har skjedd, men tanken blir for vanskelig å tenke. Lar det være med det.

Du går I dusjen . Klar for å pynte deg til Søndagsmiddagen. Inni et lite skrin I skapet på badet har du det fine smykket du arvet etter mormor. Du åpner boksen. Den er tom.

Den er også tom.

Du legger det raskt tilbake på plass. Orker ikkje begynne å tenke engang. Søndagsmiddagen er snart servert. Alle gjestene er kommet.

Du prøver å fortrenge og greier det for en stund. Iallefall for denne Søndagen. Inni hjertet ditt er det et sår.

 Den du elsker mest har sviktet deg igjen. Den du håper så inderlig at du kan bruke dine mennskelige grunnleggende " Jeg stoler på deg tankegangen "  har atter en gang bevist at behovet er større enn ærlighet og kjærlighet.

Du har fått besøk av kongen over alle konger. Han som stjeler alt du er gla I ! 

Det ser ut som han skal bli en stund. Du har fått en usynlig gjest, men som merkes så inderlig godt.

En gjest som får sjela de til å svi, og hjertet ditt til å briste.

  Du har har fått besøk av KONG RUS.

Han som ikkje skyr noe. Han kan du ikkje stole på. Han er der kun av en grunn og det er å ødelegge alt som er rundt deg.

Stjele det mest dyrebare du har. Ikkje bare sølvtøyet I skuffen eller smykkene I skrinet. Han tar livet av de du elsker mest. Her er alle regler ugyldige. Alt er lov.

  Jeg hater han.......Jeg hater han mer enn noen kan forstå !


Susanne.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bestemorbartenderogblogger

bestemorbartenderogblogger

42, Arendal

Jeg er en jente som liker å leve livet. Som samtidig liker å reflektere over hvorfor ting er som de er Jeg liker å ligge litt høgt. Men samtidig ikkje ramle så langt at jeg slår meg. ♡ Livet har lært meg mye... Det er slettes ikkje for pyser ....♡ kontakt meg på mail / bella2015sus1974@Gmail.co,

Kategorier

Arkiv

hits