I HIMMELEN ER DET INGEN SOM REGNER UT HVOR MYE VI HAR GITT I KOLLEKT VEL ? NÅ ER JEG FORBANNA !

God morgen alle sammen. Ein ny veke står for tur. Jeg har sovet til og fra inatt. Det er ofte jeg sover på den gamle senga I stua. Det følEs godt å sove til lyd fra tv når nettene blir lange og vanskelige.

Inatt har kanalen 177 stått på. Jeg er ikkje helt sikker på hvorfor. Jeg våkner I firetiden til at en pastor står på en kirkegård.

Han snakker høgt og tydelig om himmelske gaver som kommer fra gud. De fatter min interesse en liten stund, akkurat så mye at jeg må forsette å se hva dette er.

Han går bort til en gravstein som ser boe halvstelt ut. Han begynner og preke høgt og veltalende om et søskenpar som er gravlagt der og som gav alt de eide til Visjon Norge. Derfor hadde de " liksom klart å redde seg økonomisk." Det var følelsen jeg fikk iallefall.

Han forkynte som om han leste opp av en bok at hver krone vi mennesker gav bort til menigheten her på jorda, ville vi få igjen på som han kalte det " Vår himmelske konto ."

 Jeg kjente jeg ble helt dårlig.

 Måten det ble sagt på. Måten det ble lagt fram på. Der står han på en stusslig gravstein og ber om at enda fler må gi det de eier til Visjon Norge.

Tankene mine løper fort til gamle mennesker som sitter I hjemmene sine og ser på dette. Gamle troende folk som har gitt sin kollekt I kirka eller på møtene de har gått på. Kansje noen av de har begynt å surre litt også.

Den himmelske konto. Den som blir større å større I himmelen hvis man gir mer og mer her på jorda. Er det mulig ?

Jeg har selv vokst opp I Frelsesarmeen. Jeg liker godt å slå et slag for de som trenger litt ekstra penger og støtte. Men dette kjente jeg at jeg ble skikkelig provosert av.

Dette innslaget var totalt uten følelser. 

Der jeg vokste opp var det sang og musikk. En varm og god medmenneskelighet og omtanke for de fleste. Men jeg opplevde aldri  rein tigging.

 Dette innslaget satt sinne mitt litt I kok.

Et kontonummersom ruller over skjermen. Med beskjed hvert femte minutt fra en pastor som stadig minner deg om at det er bare å få vipset  inn litt penger og avslutter med halleluja hver gang.

Som om det var ferdig programert.

Jeg er gla I å gi. Jeg er også en troende på min måte. Jeg syns det er fint og ha en relasjon til Gud. Men for et misbruk av Jesu navn har jeg sjeldent hørt maken til.

At slikt er lov I dette landet vårt. Det er jo spesielt I seg selv.

Jeg følte plutselig en avsky for hele greia. Det skal da ikkje være sånn en følelse man sitter igjen med når man ser på noe som skal være en kristen kanal ?

Himmelske konto du liksom. Dummeste jeg har gørt om på lenge 

Alle som kommer hjem til himmelen når de dør får det godt har jeg lært. Det blir ikkje regna ut et regnestykke når vi står der å banker på porten den dagen vi er ferdige her vel ? Ha en fin dag så lenge. Jeg må får barn og barnebarn på,skule og barnehage.

Klem fra Susanne 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bestemorbartenderogblogger

bestemorbartenderogblogger

42, Arendal

Jeg er en jente som liker å leve livet. Som samtidig liker å reflektere over hvorfor ting er som de er Jeg liker å ligge litt høgt. Men samtidig ikkje ramle så langt at jeg slår meg. ♡ Livet har lært meg mye... Det er slettes ikkje for pyser ....♡ kontakt meg på mail / bella2015sus1974@Gmail.co,

Kategorier

Arkiv

hits